Contact | Leden login | Français

Algemeen


Deze website wil de homeopathische geneeskunde in België positioneren door een communicatiekanaal te zijn voor onze leden, collega's, patiënten, media en het grote publiek.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen in België, in Europa en in de wereld. Onderzoek in de homeopathische geneeskunde komt ook uitgebreid aan bod.

Wij wensen u aangename lectuur toe en kijken uit naar uw reacties.

Dr. Philippe Devos, voorzitter U.H.B.

Actualiteit

  •  Ziehier de voordrachten van de sprekers gedurende het 2e Colloquium DynHom 2017. 

 

De accreditering voor het colloquium is aangevraagd

ACCREDITERING : Organizer number 2550 – Unio Homoeopathica Belgica

Voormiddag sessie: erkenningsnummer van de activiteit : 17003665 - Rubr. 6 – CP                                                Namiddag sessie: erkenningsnummer van de activiteit 17003666  : - Rubr. 6 – CP

Dit tweede DYNHOM colloquium is gewijd aan de studie van het verband tussen goede productiemethodes van homeopathische geneeskunde, de resultaten van fundamenteel onderzoek en de dagelijkse praktijk van de homeopathie. Een samenhangende uitleg van de klinische resultaten verkregen door patiënten (mens en dier) die behandeld zijn met een metalen oplossing (koper) of remedie (Gelsemium) zal worden aangeboden. Prij Hiervoor hebben we een panel deskundigen uit verschillende achtergronden samengebracht, die elk op hun beurt hun visie op het onderwerp in detail zullen beschrijven. Elk zal een stukje van een puzzel aanbrengen, die alleen zinvol is wanneer alle stukjes samen komen. We hopen op een interactieve discussie die hopelijk zal leiden tot een Vzw aantal "Take home messages". Meer dan twee jaar geleden besliste de UNIO HOMOEOPATHICA BELGICA het DYNHOM project op te richten, dat de ambitie heeft een antwoord te bieden op de vraag naar de signatuur en de betekenis van de informatie die een homeopathisch middel bevat. Hiervoor werden de meest moderne en innovatieve methodes gebruikt zoals elektronenmicroscopie, electro-fotonische analyse en kernspinresonantie (Nuclear Magnetic Resonance). We durven erop wedden dat deze conferentie de contacten tussen artsen in het belang van alle patiënten zal versterken.

We verwachten u allemaal op die uitzonderlijke dag om op de hoogte te zijn van de  huidige toestand van onze research over de homeopatische geneesmiddelen. Ziehier reeds de presentatie van de huidige stand van zaken van DynHom.
Kijk naar de Videos van onze experimenten.

Inscnrijving  enkel met die linkhttp://www.etouches.com/219751
Registration here.

  • KB 26 maart 2014 betreffende de uitoefening van de homeopathie

De Raad van State aanvaardt geen enkel opgeworpen argumenten. De oorlog over het KB homeopathie is hiermee gestreden en de minister kan nu de uitvoering ervan (indiv. registraties) aanvatten !

  • CEN

De offciële tekst van de CEN omtrent de vorming van de artsen, tandartsen en vroedvrouwen in de homeopatishe geneeskunde is nu gepubliceerd. Het werd  op 6 December 2016 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

  • Hervorming KB 78

Op 28 september ging een startconferentie omtrent de hervorming van het KB 78 door. U kunt hier de presentatie vinden van die namiddag. Dit projekt is heel goed samen gevat op die website : www.kb78.be .We zullen heel  aandachtig zijn over die hervorming om altijd ons beroep te verdedigen.

Research

21 mei 2017

Colloquium DynHom 2017 : Voordrachten (PowerPoint & PDF) en Videos.

29 januari 2016

Dit is het Research project DynHom

18 april 2014

Reactie op de website Britisch Homeopathic Association betreffende het Australisch rapport

16 april 2014

Antwoord van het Homeopathy Research Institute op het Australisch Rapport NHMRC

20 september 2013

Internationaal onderzoek naar de tevredenheid van patiënten

Help het homeopathisch onderzoek een stap vooruit en maak een donatie. Klik hier voor meer informatie!

Nieuws
Unio Homeopathica Nieuws

25 september 2017

Hierbij een interview die gegeven werd voor KNACK. Dit interview staat in KNACK...

29 maart 2016

Unieke gelegenheid om de Remedy Bank en de Kruidentuin Hortus Alkmaar in...

12 januari 2016

Hier een promotie document over het HOMEOPATHY tijdschrift.

12 januari 2016

”Neem even de tijd. Bekijk deze reportage.  U zult er geen spijt van...

12 februari 2015

Newsletter ECH Januari 2015