Contact | Leden login | Français

Tijdschriften

"Homeopathisch Bekeken" is een kwaliteitsvol tijdschrift voor iedereen die meer wil lezen over homeopathische geneeskunde en aanverwante onderwerpen.

Het Belgisch-Nederlands Informatiecentrum voor Homeopathie (BNIH) is een samenwerkingsverband tussen Vlaamse en Nederlandse artsen en sympathisanten van de homeopathische geneeskunde.

Door uitgave van het zesmaandelijks tijdschrift "Homeopathisch Bekeken" wordt informatie verstrekt omtrent homeopathische geneeskunde en gezonde leefwijze. Door de keuze van de redactie om hoogstaande artikels te weerhouden, wordt gewaakt over de kwaliteit van het niveau van het tijdschrift.

In elk nummer  wordt een welbepaald dossier of thema uitgewerkt  zoals er zijn de achtergronden van de homeopathische geneeskunde en haar filosofie, de wetenschappelijkheid en de evolutie hierin, gekoppeld aan de politieke actualiteiten. Verder is er een rubriek boekbespreking, een rubriek lezersvragen met antwoorden, enz...

Een abonnement kan genomen worden op gelijk welk moment en is voor 2 opeenvolgende nummers. Wil men zeker zijn geen nummer te missen, dan kan men zich een domicilering voor het abonnement aanvragen.

Een andere uitgave van BNIH is de bloemlezing "Het Beste uit Homeopathisch Bekeken". Dit is een boek van 280 pagina's van verzamelde artikels uit de eerste 25 nummers van het tijdschrift. Hierin is een groot deel gewijd aan het leven van Dr. Samuel Hahnemann, de geschiedenis en ontwikkeling van de homeopathie, de basisprincipes en de filosofie.
Is te koop zolang de voorraad strekt aan € 15 + € 5 verzendngskosten België of € 15 + € 10 Buitenland. 

Een (niet volledig) overzicht van verschenen artikels kan je hier vinden.
Je kan een proefnummer bestellen of een abonnement nemen.

Research
Unio Homeopathica Research

26 augustus 2018

We zijn zeer verheugd de laatste publicatie van DYNHOM in het tijdschrift...

21 mei 2017

Colloquium DynHom 2017 : Voordrachten (PowerPoint & PDF) en Videos.

29 januari 2016

Dit is het Research project DynHom


Nieuws
Unio Homeopathica Nieuws

12 januari 2021

Sommige leden van de UHB hebben een boek geschreven of samengewerkt  aan het...

16 november 2020

Jacques, altijd op reis in dienst van de homeopathie, maakte zijn allerlaatste...

01 september 2020

Beste vrienden,

Ik hoop dat jullie het goed stellen in deze vreemde tijd.

Dit...