Contact | Leden login | Français

Aangetekende brief VRT

31 mei 2011


Betreft: berichtgeving rond het rapport “Stand van Zaken Homeopathie” door het Kenniscentrum (KCE)

Aan de redactie van VRT – Nieuwsdienst TV

Met verbazing hebben wij de verslaggeving van uw zender op dinsdag 24/05/2011 gevolgd. Het KCE formuleert duidelijk het advies in zijn rapport dat homeopathie binnen de geneeskunde moet blijven en dat het onverantwoord is dat het onderzoeken van patiënten en het voorschrijven van homeopathische geneesmiddelen in handen zou zijn van mensen die geen medische vooropleiding gevolgd hebben. Met verstomming stellen wij vast dat zowel tijdens het middagnieuws als tijdens het 7 – uur Journaal enkel deze mensen een spreekbuis wordt gegeven die juist door het KCE beschreven worden als handelend in de illegaliteit.

Naar aanleiding van de juiste berichtgeving in de geschreven pers ( Standaard, Nieuwsblad, le Soir, la Libre Belgique) komen er de laatste dagen bij onze beroepsvereniging verschillende vragen binnen van verontruste patiënten die willen weten of zij wel door een dokter – homeopaat worden behandeld of niet. Goede informatie verspreiding is dus uiterst belangrijk. Kwestie van veiligheid van de patiënt.

Als voorzitter van de Belgische beroepsvereniging van artsen -, dierenartsen – en tandartsen homeopaten, vraag ik dan ook een rechtzetting van de VRT – Nieuwsdienst wat betreft deze misleidende berichtgeving en eis de mogelijkheid om onze standpunten via uw medium publiekelijk te maken.

In afwachting van een antwoord, verblijf ik met de meeste achting.

Dr. Léon Scheepers. Voorzitter UNIO Homeopathica Belgica.

Commentaar van de UNIO

Een aangetekende brief werd verstuurd naar de redactie van de VRT - Televisie waarin de U.H.B. zijn ongenoegen geuit heeft over de manier van berichtgeving in het middagnieuws van 13.00h en het avondnieuws van 19.00h op dindag 24 mei en dit naar aanleding van de publicatie van het rapport van het KCE.

Research
Unio Homeopathica Research

26 augustus 2018

We zijn zeer verheugd de laatste publicatie van DYNHOM in het tijdschrift...

21 mei 2017

Colloquium DynHom 2017 : Voordrachten (PowerPoint & PDF) en Videos.

29 januari 2016

Dit is het Research project DynHom


Nieuws
Unio Homeopathica Nieuws

10 maart 2021

Enige praktische informatie betreffende de vaccinatie van patiënten tegen...

12 januari 2021

Sommige leden van de UHB hebben een boek geschreven of samengewerkt  aan het...

16 november 2020

Jacques, altijd op reis in dienst van de homeopathie, maakte zijn allerlaatste...