Contact | Leden login | Français

Britse regering bevestigt plaats homeopathie in de National Health Service

22 november 2010


De Britse regering besliste om homeopathie binnen de National Health Service te behouden.

Op 26 juli 2010 heeft de Britse regering gereageerd op het rapport "Evidence Check2: Homeopathy" van het Science and Technology Committee. De regering bevestigt dat homeopathie in de NHS thuishoort, waar dokters homeopathie integreren in de gezondheidszorg ten voordele van de patiënten.

Deze reactie stelt duidelijk dat "de lokale NHS en de clinici zijn beter geplaatst dan Whitehall [de Britse administratie] om te beslissen welke behandeling het best geschikt is voor hun patiënten - inclusief complementaire en alternatieve geneeswijzen zoals homeopathie - en om te beslissen hun patiënten deze behandeling te geven."

Dr. Sara Eames, Voorzitster van de Britse Faculty of Homeopathy stelt: "Als dokter die homeopathie voorschrijf in de NHS, weet ik dat homeopathie een belangrijk onderdeel is van onze gezondheidszorg. Het helpt tienduizenden patiënten per jaar, waarvan een meerderheid onvoldoende geholpen werd door conventionele geneeskunde. Ik ben blij te zien dat de regering, in tegenstelling met de aanbeveling van het Science and Technology rapport, akkoord is dat homeopathie een plaats heeft in de NHS. Dit laat een keuze aan patiënten en aan gezondheidsautoriteiten."

"Ik ben blij te zien dat het antwoord van de regering het recht van de patiënt respecteert om een welingelichte keuze te maken over zijn gezondheidszorg." noteert Cristal Sumner, Chief Executive Officer van de British Homeopathic Association. "Dit antwoord maakt zeer duidelijk dat deze keuze complementaire geneeskunde, in het bijzonder homeopathie, omvat. Dit is een welkome bevestiging voor alle huidige en toekomstige patiënten in het Verengd Koninkrijk."

Referenties

Hier kan u de reactie van de Britse regering lezen.

Hier kan u meer lezen over het rapport van het Science and Technology Committee.

Help het homeopathisch onderzoek een stap vooruit en maak een donatie. Klik hier voor meer informatie!

Research
Unio Homeopathica Research

26 augustus 2018

We zijn zeer verheugd de laatste publicatie van DYNHOM in het tijdschrift...

21 mei 2017

Colloquium DynHom 2017 : Voordrachten (PowerPoint & PDF) en Videos.

29 januari 2016

Dit is het Research project DynHom


Nieuws
Unio Homeopathica Nieuws

01 september 2020

Beste vrienden,

Ik hoop dat jullie het goed stellen in deze vreemde tijd.

Dit...

21 april 2020

Ziehier de links naar belangrijke dcumenten omtrent Covid-19 in homeopathie.

07 april 2020

Aanbevelingen met betrekking tot Covid-19 voor alle homeopathische artsen