Contact | Leden login | Français

De laatste reis van Jacques Imberechts

16 november 2020


Jacques, altijd op reis in dienst van de homeopathie, maakte zijn allerlaatste grote reis op 2 november 2020.

Hij was een onvermoeibare promotor en verdediger van de homeopathie in de hele wereld. We zullen ons zijn sterke karakter herinneren, maar ook zijn humor.

Mijn allereerste contact met Jacques was tijdens mijn allereerste les over het gebruik van  het Repertorium van Kent. Het was eens iets anders van de cursussen over  de Materia  Medica !

Ik had net een gloednieuwe ‘Kent’ gekocht. Toen kwam er een kleine bazig uitziende man die zei: "Neem je Kent en schrijf op..." Ik had helemaal geen zin om in mijn gloednieuwe boek te schrijven. Maar ik moest het wel doen. 

En ik heb nog steeds die notities over valorisatie der symptomen op de voorpagina van mijn Kent.

Hij was de promotor van vele werkgroepen.  Hij was bekend over de hele wereld. Hij was voorzitter van de LMHI en ook van het ECH...

Wat mij altijd heeft gefascineerd tijdens mijn verschillende reizen naar LMHI-congressen en ECH-werkgroepen was dat onze Jacques altijd aanwezig was. Noch de leeftijd, noch de gezondheidsproblemen waren een obstakel voor hem.

Hij rust nu op zijn laatste rustplaats, op de begraafplaats van Sart-Risbart, na een eenvoudige maar intense ceremonie.

Ik was aanwezig op deze ceremonie, in alle vriendschap, maar ook om jullie allemaal te vertegenwoordigen, de leden van de UnIo Homoeopathica Belgica.

Philippe Devos,
Voorzitter

Commentaar van de UNIO