Contact | Leden login | Français

Overlijden van Peter Fisher

18 augustus 2018


We vernemen het trieste nieuws dat Dr. Peter Fisher overleden is, een belangrijk figuur in de wereld van de homeopathie.

Het is een enorm verlies voor de homeopathie alsook voor het wetenschappelijk onderzoek in homeopathie. Hij was namelijk een grote voorstander van de wetenschappelijke kwaliteit van research in homeopathie.
Hij was ook heel belangrijk in het proces van het publiceren van de Dynhom publicaties.

Dr. Peter Fisher, 67, gediplomeerd in homeopathie en reumatologie, was meer dan 15 jaar arts van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II. Hij was de klinische en onderzoeksdirecteur van het Royal London Hospital for Integrated Medicine (RLHIM) en de hoofdredacteur van 'Homeopathy', een homeopathisch tijdschrift opgesomd door MEDLINE. In zijn rol als hoofdredacteur van het tijdschrift en auteur van talrijke gepubliceerde studies, heeft Dr. Fisher "een grondige beoordeling, evaluatie en verfijning door de meest rigoureuze wetenschappelijke methoden" aan homeopathische onderzoeksstudies verschaft. Hij was ook lid van de Expert Advisory Group of Traditional and Complementary Medicine van de Wereldgezondheidsorganisatie en was voorzitter van de WHO Homeopathy Working Group.

Dr. Fisher fietste naar zijn werkplaats tijdens de'UK's 6th Cycle to Work Day', woensdag 15 augustus. Hij werd geraakt door een vrachtwagen in het district Holborn in het centrum van Londen en werd snel na het ongeluk dood verklaard. Zijn RHLIM-collega's zagen hem als "een collega en een zeer gewaardeerde vriend van de RLHIM, waar hij meer dan 35 jaar heeft gewerkt".

Commentaar van de UNIO

Zowel de Unio Homoeopathica Belgica als Dynhom betuigen hun oprechte medeleven aan zijn familie en Faculty of Homeopathy in Londen.

Namens de Directie Comité van Unio Homoeopathica Belgica

Philippe Devos

Research
Unio Homeopathica Research

26 augustus 2018

We zijn zeer verheugd de laatste publicatie van DYNHOM in het tijdschrift...

21 mei 2017

Colloquium DynHom 2017 : Voordrachten (PowerPoint & PDF) en Videos.

29 januari 2016

Dit is het Research project DynHom


Nieuws
Unio Homeopathica Nieuws

10 maart 2021

Enige praktische informatie betreffende de vaccinatie van patiënten tegen...

12 januari 2021

Sommige leden van de UHB hebben een boek geschreven of samengewerkt  aan het...

16 november 2020

Jacques, altijd op reis in dienst van de homeopathie, maakte zijn allerlaatste...